CSANGOLICIOUS

Csangolicious har bokstavelig talt kokt hos meg i flere år. Mat har jeg laget i veldig mange år, men csangolicious ser jeg som en fantastisk anledning til å dele oppskrifter og glamorøse mat-tips med andre interesserte. Når jeg ikke lager mat arbeider jeg som leder av film og tv-linjen på Westerdals høyskole i Oslo. Dessuten er jeg  regissør, coach  og journalist. Lån gjerne oppskrifter fra meg, men oppgi kilden, og tips meg gjerne dersom du bruker stoff herfra. Det samme gjelder bildene på bloggen. Ellers så vil jeg nevne at  jeg kan skrive matrelaterte artikler og spalter- slike henvendelser kan sendes til monica@csango.no

Reklamer

17 thoughts on “CSANGOLICIOUS

 1. Fantastisk matblogg! Nydelige bilder, og teksten er herlig løs og ledig. Jeg er også en müsli-elsker og har laget mange varianter selv. Skal definitivt prøve oppskriften du har her:-) Men hva er vaniljekorn? Leser mye oppskrifter, men aldri sett det før…

  • Hm, kanskje var jeg litt upresis, men jeg kjøper vaniljekorn fra helsekostbutikker her i Oslo, det er jo i prinsippet de samme kornene som er inne i en vaniljestang, men jeg kjøper de i en liten boks.Bor du i Oslo så jeg jeg røtter på St hanshaugen har. Er du forresten på tur i danmark så stikk innom en helsekostbutikk der da får du vaniljekorn for ca 30 kr pr boks. Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen! Følg med imorgen da kommer det en ny,spennende rett!

   • Takk for tips 🙂 Bor i Kristiansand, og vi har et fint utvalg av helsekostbutikker, – skal sjekke ut om de har. Så lenge det er det samme som «innmaten» i en vanlig vaniljestang, så er det jo null problem!

 2. Hei. Flott blogg!
  Jeg tror den mest anvendte termen på dette produktet er vaniljepulver. Det er malt vaniljestang. Den inneholder både frøene og stangen, som er tørket og malt. Ganske så økonomisk, siden hele produktet blir brukt. Og lurt å kjøpe i utlandet, ja!
  Gleder meg til å følge bloggen din videre, den var spennende!

 3. Hei! Kom tilfeldigvis over bloggen din, og det er jeg glad jeg gjorde! Veldig inspirerende og mange smaker som matcher min gane perfekt. Nå først gleder jeg meg til å teste ut gulrotsalaten fra Momo:)

 4. Hei! Har tenkt meg en tur til Marrakech til høsten å fikk så lyst til å bo i riaden du fortalte om i innlegget om gulerotsalaten, hva heter denne riaden?

 5. Da jeg så din referanse til en mormor fra Ungarn lurte jeg på om du kanskje kunne hjelp meg.
  Jeg hadde en god venn som i 56 kom fra Ungarn med sine foreldre. Hans mamma laget fantastisk mat og det jeg husker allerbest er en slags brød-dingser. Jeg kan ikke beskrive dette på annen måte enn som Dingser. Disse små brødklumper så ut som om de var stkket ut av en «pizzaflk» med en dram-glass.
  resultatet var små brød-dingser som ble servert med middagsretter o.l. Nesten (men ikke helt) for små til å ha smør på…
  Jeg fikk dessverre aldri oppskriften, men hvis dette høres kjent ut kan du kanskje dele din kunnskap med oss?

  • Hei Fred. Slik jeg forstår av forklaringen din er dette en pogacsa. Spises ofte til frokost i Ungarn. Det er litt jobb å lage det, men absolut verd det og det står på min to-do liste. Det Ungarns svar på croissanter så og si, men de er runde i formen. Dersom du følger bloggen min er dette noe jeg kommer til å lage.

 6. Hei,

  Jeg lurer på om du har hørt om og, eventuelt, har oppskriften på «Non-plus-ultra» kaken. Farmor pleide å lage denne kaken – den smeltet i munnen!
  Kan huske at det var litt jobb med kaken, men det var definitivt verdt det. Hun brukte hjemmelagt apprikossyltetøy, og den gav en spesiell smak.

  Jeg ser at noen av bloggens lesere spurte deg om pogacsa. Farmor lagde slike også, og den var så god…. Litt jobb med den, ja, men – igjen – definitivt verdt det! Har du publisert alrede en oppskrift på den? I såfall, har du en lenk?

  Fin blogg, forresten 🙂

  Takker,
  Olivia

  • Hei igjen.
   Pogacsa kommer etterhvert. Ikke lagt ut oppskriften ennå. Skal gjøre litt undersøkelser på en andre kaken du nevnte og kommer tilbake(-:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s