Kan du lese teksten?

Ben and Jerrys iskrem med sjokolade, resten klarte jeg ikke å lese..

Ben and Jerrys iskrem med sjokolade, resten klarte jeg ikke å lese..

Jeg liker å se på etikettene når jeg handler mat. Noen kjøper ikke mat som inneholder mer enn 3 ingredienser, jeg er ikke i nærheten av å være så streng. Men jeg  lurer ofte på hva som er i maten. Jeg er for eksempel stor fan av den amerikanske iskremen Ben and Jerrys, men da jeg skulle sjekke innholdsfortegnelsen her om dagen kom jeg til kort. De har en type som heter cookie dough (kakedeig) og chocolate brownie, og rent visuellt oppfatter jeg at det er bilder av gode saker  på boksen . Så jeg snudde boksen. Ble jeg klokere? Igrunnen ikke. Fordi selv om jeg bare har en marginal synskorrigering klarte jeg ikke å se hva som var i boksen. Så tok jeg bilde med mobilkamera, og forstørret opp bildet på skjermen  og da så jeg hva som stod. Jeg er heldig som ikke har noe særlig trøblete forhold til ingredienser så for meg var det ikke noe av det som var i som bød på noen utfordringer.

Digg is som inneholder?

Digg is som inneholder?

Jeg synes jo f. eks det er et kvalifisert spørsmå å lure på hvorfor det er hevemidler i iskrem. Men greit nok, så lenge jeg er informert på en måte som gjør at jeg kan lese det så fint. Men jeg tar meg selv selv stadig å stå og myse på etiketter. Og jeg er ikke alene; 2 millioner mennesker har problemer med å lese innholdsdeklarasjoner og annen tekt med liten skrift på varer. Så hvordan er dette egentlig for folk som ikke ser så godt? Akkurat nå har Blindeforbundet en kampanje  som heter uleselig.no som setter fokus på å øke lesbarheten på produkter .  Jeg synes det er sympatisk at folk skal få vite hva de spiser om det er av religiøse, allergiske eller rett og slett nysgjerrige grunner.  Les mer her: http://track.adform.net/C/?bn=2866847 har du dine egne tips til matvarer eller innholdsfortegnelser som er helt UMULige å lese kan du klikke deg inn på siden og tipse om dem der. Så Ben  & Jerrys: og resten av dere som bruker uleselig skrift:  Få opp skriften!

//sponset innlegg

Det kan da ikke være meningen at jeg skal ha på meg så store briller hver gang jeg skal spise is?

Det kan da ikke være meningen at jeg skal ha på meg så store briller hver gang jeg skal spise is?

Reklamer

5 thoughts on “Kan du lese teksten?

  1. At det er hevemiddel i akkurat denne isen, er vel av den enkle grunn at det finnes i browniebitene som er i den 😉 Ellers er jeg såå enig, utrolig irriterende med så liten skrift, særlig for oss med allergi for både det ene og det andre. Derfor liker jeg best å lage mat og bake selv, fra bunnen av og med rene råvarer. Men noen ganger vil man jo kunne ha muligheten til å skeie ut litt litt også, uten å bekymre seg for om man blir dårlig… Ha en fin dag, og nyt din Ben & Jerrys!!

  2. Omtrent med en gang jeg passerte førti fikk jeg problemer med etikettene. Jeg er nærsynt, har skjeve hornhinner og bruker briller, men må ta av brillene for å klare å lese den lille skriften når jeg står i butikken. Har jeg linser kan jeg bare glemme å lese den lille skriften, det blir en utydelig grøt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s