Kikerter med curry, lime og kokos- mitt enkle og supergode bidrag til meatfree Monday

Digg kikertgryte med kokos

Digg kikertgryte med kokos

Hippiemat, vegetarmat eller rett og slett meatfree Monday. Det siste høres litt fancy ut-, ikke rart at Paul McCartneys datter motedesigneren Stella McCartney frontet en kampanje for akkurat dette noen år tilbake. Hennes mor Linda var en aktiv dyreverner og vegetarianer- og  blogglesere i UK kan kanskje bekrefte at det finnes et eget matmerke med Linda Mc Cartneys navn på. I de siste 10-15 årene har det blomstret opp en trend blant den vestlige middelklassen som sverger mer og mer til enkel, økologisk og vegetarisk mat.  I USA og UK handler borgerskapet og fashionfolket  i supermarkedet Whole Foods. «Whole Foods» er sunt og lekkert, og tiltalende men gudbedre så dyrt. Og akkurat det er kanskje litt motstridende med det vegetariansimen egentlig handler om: Det er billig, sunt og ikke på langt nær så energidrivende som å ale opp feks en okse. Men for oss som har vært rundt en stund så vet vi at vegetarianisme ikke er noe nytt. Drar man til India så vil så mye som 90 prosent av befolkningen være vegetarianere. Og det har de vært lenge før veggis maten ble fashionifisert eller man fikk supermarkeder ved navn Whole Foods.   Retten jeg har laget koster nesten ingenting og er inspirert av det litt enkle og indiske;  og har du  et par basale ting i huset, og  justerer opp eller ned mengde med kikerter og ekstra gulrøtter så har du en rask og rimelig rett. Den er som jeg elsker: utrolig velsmakende, lett å lage og alt i en gryte. Om du vil ha ris eller brød til opp til deg. Jeg spiste den slik med litt yoghurt naturell og mangochutney på siden.

Du trenger:

1-2 bokser kikerter alt etter hvor mange dere er
4-5 gulrøtter
Indisk currypaste ca 1 ss
1 tommelstor ingefær
1 boks kokosmelk
1 ss tørket kokos
Lime
grønnsaksbuljongterning/ salt pepper etter smak
Basmatiris

Skyll kikerter, hell på kokosmelken og la det putre, tilsett currypaste(dette er gjengs vare i alle dagligvarebutikker står i hyllen med kryddermikser og indisk mat), finner du ikke bruker du 1 ts curry, litt coriander og en halv ts garam masala). Kutt opp gulrøtter og tilsett. Riv fersk ingefær og tilsett en terning med grønnsaksbuljong. Kok under lokk til gulrøttene er al dente. Skvis oppi litt limejuice. Vil du ha det litt hot er noen dråper tabasco godt til.

skyll kikerter og oppi en gryte

skyll kikerter og oppi en gryte

Kokosmasse, Currypaste og kokosmelk

Kokosmasse, Currypaste og kokosmelk

Gulrot og fersk ingefær

Gulrot og fersk ingefær

Fersk lime

Fersk lime

Det var vel lett?

Det var vel lett?

Reklamer

6 thoughts on “Kikerter med curry, lime og kokos- mitt enkle og supergode bidrag til meatfree Monday

  1. Hei Monica! Har lagd din kikkertsuppe med curry, lime og kokos idag. Mmmmmmmm! Puttet oppi 1/2grillet kylling pluss fersk koriander. Elsker dine grytemiddager raske og kjempegode!! Hilsen Tove Sigrid

  2. Takk for masse god inspirasjon 🙂 Både jeg om samboeren min elsker mat fra Midt-Østen og Asia, men synes det er vanskelig å finne lette, gode hverdagsvarianter. Både denne og «Småhet kyllinggryte med tomat, kikerter og kokosmelk» har blitt gjengangere her i huset. Ja takk til flere slike oppskrifter 😉

    • Tusen takk Christina så hyggelig å høre. Vil tipse deg om boken min «til å spise opp» som inneholder mange oppskrifter som er enkle å lage og utrolig smakfulle. I tillegg vil du finne nydelig bakst, supper og salater. Følg bloggen og på facebook- søk opp csangolicious 🙂 ha en fin søndag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s