Superdigg laks med sesam avocado og fersken. Eller hvordan lage en lunsj på 5 minutter

Fisk, avocado og litt annet godt.

Fisk, avocado og litt annet godt.

Jeg skal ikke starte noen laksediskusjon her. Det jeg kan konstatere er at etter at laksen kom vakumpakket i butikken har mitt fiskekonsum gått opp. Så får det bli opp til meg å veie det gode mot det onde.  Jeg har alltid laks i huset, og her om dagen da jeg hadde middagsbesøk var dette en kjærkommen og utrolig god rett som jeg laget på 5 minutter. Du velger jo selvsagt hva du vil ha i glasset, jeg hadde litt prosecco som følge. Jeg ser for meg at til en forrett så beregner du rundt 150 gram fisk pr hode til en hovedrett gode 300 gram. Du trenger

Salmalaks eller en laksefilet med sushikvalitet

1 fersken eller nektarin pr hode

1/2 avocado per porsjon

sesamfrø

Fersk lime og sitron

soyasaus

sesamolje

olivenolje

og hvis du har : vårløk

Dette er en rett som lages a la minute- altså på stedet, men det tar kun 5 minutter- så det er gjennomførbart.

Del avocadoen i fine skiver og legg ut på en tallerken skvis over sitron. Ta sesamfrøene i en tørr og varm stekepanne og rist dem- pass på å rører rundt med en tresleiv slik at frøene ikke brenner seg. Skjær så fersken eller nektarin i pene skiver og legg over avocadoen. Skjær laksen i så tynne skiver du kan, skvis lime over, risle forsiktig olivenolje og noen dråper sesamolje.

Strø over ristede sesamfrø før servering. Dersom du ønsker så er det godt med hakket vårløk også. Jeg serverte soyasaus og wasabi i en skål ved siden av. FIN FISK! og lykke til!

Avocado i pene stykker, skvis sitron over

Avocado i pene stykker, skvis sitron over

Fersken eller nektarin over dette i pene skiver

Fersken eller nektarin over dette i pene skiver

Husk å holde et øye med sesamfrøene

Husk å holde et øye med sesamfrøene

laks i lange baner

laks i lange baner

Der var det servert

Der var det servert

Anjelica og Jack, en evig inspirasjon- ha en glamorøs dag!

Anjelica og Jack, en evig inspirasjon- ha en glamorøs dag!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s