Herlig sjokoladekake på TV2/Ettermiddagen idag

Denne kaken lager du til helgen!

Denne kaken lager du til helgen!

Velkommen til bloggen min- her er kaken som jeg lager på «Ettermiddagen på TV2» , den er lettlaget og supergod. Dersom du er ny på bloggen skal du være velkommen. Husk og at bloggen kan følges på facebook eller at du trykker på knappen på høyre sidebar og får mail i innboksen når jeg publiserer noe nytt.

Kaken

2 plater mørk sjokolade minimum 70 % kakaoinnhold

150 g smør

7 egg

250 gram sukker

80 g hvetemel

Litt fersk vaniljestang(kan utelates)

 

 

gjør slik: smelt smøret over lav varme og tilsett sjokoladen. I en annen bolle mikser du egg og sukker til eggedosis. visp inn hvetemel og vaniljekorn. Når smør og sjokoladeblandingen har avkjølt seg litt tar du og vender den forsiktig inn i eggedosisen. Stekes i en rund springform som du har smørt med nøytral olje eller usaltet smør.Settes inn i ovn på 180 grader. Stek på 180 grader midterste rille i ca 35-40 min. Den kommer til å få noen sprekker- det er bare fint!

Til Krem/glasur

ta 150 gram mørk sjokolade  som du smelter rør inn melis til den blir tykk- nå kan den bli litt klumpete- da gjør du dette: brygg en kopp espresso-finn frem miksmaster og miks til den blir glatt. Jeg serverer denne kaken og med en alternativ variant til krem: Ta en boks kremfløte og pisk til krem smelt så en plate(100 gram) sjokolade på lav varme. Vend inn i kremen.

Reklamer

30 thoughts on “Herlig sjokoladekake på TV2/Ettermiddagen idag

 1. hei. så deg bake denne kaka på «ettermiddagen» i dag. den så så god ut, så vi måtte bare prøve den. ka står i ovnen nå, å barna å jeg står utolmodig og venter på at den skal bli ferdig 🙂

 2. Forstår ikke helt hva du mener med den siste setningen under «Krem» (… at kremen over jeg har nevnt som lages av kremfløte og smeltet sjokolade er den mest sofistikerte …). Hva er blandingsforholdet sjokolade/krem?

  • Hei.
   Sukrin og sukrinmelis bruker jeg ikke synes det har en bismak. Dersom cocosa sukker er det samme som palmesukker er det brukbart, men eggedosisen får en brunlig farge, men det går sikkert fint siden kaken er farget av sjokoladen.

 3. Hei. I ingrediens listen sier du 2 plater sjokolade men i teksten under skal det plutselig være sjokolade i glasuren også… Burde det da ikke stå mer i listen eller mener du at de 2 platene skal deles?
  Elisabeth J

  • Hei Elisabeth. Jeg bruker 200 gram sjokolade i kaken og 150 gram i glasuren. Så tilsammen 350 gram sjokolade i denne kaken når du regner med glasur. Har endret teksten litt håper det ble lettere å forstå nå. Kaken er og tidligere bakt på bloggen min- hvis du ser i søkefeltet på Søstrene dubs sjokoladekake så står det litt om kaken der og. Gi lyd dersom noe ikke er forståelig!

  • Er litt usikker på hva du mener med flytefritt mel, men dersom du mener glutenfritt mel så har jeg bakt denne kaken en gang til en som hadde melallerdi. Da erstattet jeg melet med mandelmel. Det fungerte fint. Smaken ble bittelitt annerledes , men fremdeles svært velsmakende. Håper dette besvarte spørsmålet ditt.

 4. Hei. En kake jeg har jaktet på i et par år nå. Bakte den i dag og pga glutenallergi brukte jeg kokosmel uten å ha gjort det før. Det gikk strålende 🙂 Den ble saftig, fin i konsistensen og jeg regner med at den faktisk er enda bedre i morgen. Er ikke særlig glad i mørk sjokolade så jeg syns den er definitivt like god uten glasur (kanskje litt mer sukker i eller melissprinkel på toppen?) Og så har jeg lært at det går an å bruke kokosmel og få det like bra. Lettvint var den også 🙂

  • Det var flott å høre. Jeg har og som jeg har nevnt for en tidligere leser bakt denne med mandelmel, og det har og vært svært vellykket.Fortsatt god søndag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s