Småhet kyllinggryte med tomat, kikerter og kokosmelk.

Dette er en life-saver når man er sliten og tom for innovativ middag!

Jeg er så heldig å være velsignet med en sønn som er like glad i mat som meg, og det er ikke uvanlig at han spør før han skal legge seg hva vi skal ha til middag neste dag. Her om dagen svarte jeg at: Imorgen skal vi ha deilige kjøttboller med parmesan, langkokt tomatsaus og herlig pasta. Så kom dagen, poden ville ha med seg en kompis hjem og tanken på slow-cooked tomatsaus forvitret idet jeg fant telefonnummeret til en av byens pizzarestauranter på telefonlisten min. Dagen etter gikk jeg ikke i samme fella. Da fant jeg frem kikerter, kokosmelk og tomater som jeg satte klart på benken og lirket en pakke kyllingkjøttdeig ut av fryseren. Fra jeg kom hjem til maten stod på bordet tok det 28 minutter(og det var fordi jeg har litt frykt for at maten ikke er kokt lenge nok)- det er vel ikke lang tid? Og forresten, er du skikkelig blakk en uke er dette en super rett også!Og hva sa sønn? Bedre enn pizza, mamma. Jepp, jeg lager den igjen!

Dette tremper du til 2-3 personer

1 pakke kyllingkjøttdeig

1 boks kokosmelk

1 boks kikerter

1 boks tomater

1 parika

2-3 gulrøtter

1 ts gurkemeie

1 ts søt paprika

1 ts curry

2 fedd hvitløk

hakket rød evt grønn chili

pepper

1 buljongterning

Finn en raus gryte, eller en dyp panne(jeg har en med glasslokk som jeg er vedlig glad i)hell oppi olje og stek kyllingkjøttdeigen. Når den er ferdigstekt tilsetter du finhakket hvitløk og chili(juster chilimengden etter hvem som spiser) 1 boks tomater og en boks kokosmelk. Oppi med kikerter(husk å la vannet renne av) Skrell gulrøtter skjær i skiver, det samme med paprikaen. Tilsett. Oppi med krydderne og buljongterningen. La det putre i 10-15 min. Dette er forøvrig en rett som kan lages på kvelden og som da kun trenger noen minutter på komfyren når du kommer hjem. Genialt, ikke sant?

Stek kjøttdeig så..

Mine favorittingredienser, hvitløk og chili

Oppi med tomater og..

Kokosmelk

Gulrøtter

paprika i skiver

En buljongterning

Noen gode kryddere

Og kikertene. La alt putre.

Takeaway er fristende når man er sliten, men dette er minst like raskt og like hverdagsforførende.

Da er maten servert!

Reklamer

29 thoughts on “Småhet kyllinggryte med tomat, kikerter og kokosmelk.

  • Angående kokosmelk så er det alltid en hårfin balanse mellom for mye og akkurat passe. Tomat og kokosmelk/krydderkomboen fungerer godt synes jeg-og denne retten går på repetisjon hjemme hos oss. Takk for kompliment angående bloggen , jeg tar det til meg og sender ett tilbake(-:

 1. Åh, den så herlig ut! Bildene dine gjør meg alltid sulten! Denne må prøves med quornbiter i her hjemme. Med chiliflak i over hver porsjon i stedenfor i gryta tror jeg den hadde blitt en slager hos både liten og stor!

  • Takk og godt innspill for de som ønsker veggisvariant!Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at vi spiser denne ihvertfall 3 ganger pr måned. Suksess hver gang!

 2. Hvor mye kikerter skal det være (er det bare meg som ikke kan se det i oppskriften….)? Denne ser superdigg ut – gleder meg til å prøve!!

 3. Hei Monica. Vil bare takke deg for din inspirerende og morsomme blogg. Syntes det er kjempefint å «følge» deg, og gleder meg over hvert innlegg som kommer:) Nå har jeg laget dine retter flere dager på rad, og jeg har ikke blitt skuffet. Gleder meg til nytt innlegg!!! Hilsen Lene

 4. Etter lenge å ha vært veldig lei av våre faste middager prøvde jeg ut denne retten i går, Stor suksess blant både små og store her. Denne kommer til å bli en gjenganger hos oss. Nå gleder jeg meg bare til å prøve ut noen av de andre oppskriftene dine også 🙂

  • Hei Tonje, dette er så hyggelig å høre- og slike kommentarer får meg til å ville inspirere mer. Ingeting slår en god og rask hverdagsmiddag!

 5. Hei, dette ble sikkelig godt på en lørdags kveld 🙂 ! sammen med den jødiske fletteloffen..måtte ringe en venninde da får lære feltting..hehehhe 🙂

 6. Denne ser veldig god ut og må prøves! Men jeg undres: I listen over ingredienser står det «1 boks kokosmelk».
  Lenger ned skriver du «..tilsetter du…. en halv boks kokosmelk».
  Skal den andre halvparten oppi senere, eller skal hele boksen oppi med en gang?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s