Beste brownie i byen: Seig, søt og fullstappet med deilig sjokolade.

Du behøver ikke å lete lenger. Dette er den beste brownien jeg noensinne har smakt!

Jeg klarer ikke å komme på noe som er feil med et stykke god brownie: Den kan deles. Den er bedre dagen etterpå, og den er rask å lage.Den kan kompensere for frokost de gangene du har glemt å handle inn mat. Dessuten har jeg tilgode å oppleve noen som sier neitakk når man serverer en brownie.. Brownie stammer fra USA og ble til etter at den amerikanske filantropen og forretningskvinnen Bertha Palmer spurte om en kokk kunne lage noe som var en krysning mellom en cookie og en kake i forbindelse med en forretningslunsj hun skulle ha. Som sagt så gjort, den første varianten ble laget med et tynt lag med aprikossyltetøy og valnøtter, og ble siden til den enklere versjonen som vi kjenner som brownie. Det er ikke så mange ingredienser i denne kaken, og det er et absolutt pluss synes jeg, dessuten liker jeg at kaken ser så tiltalende ut, samtidig som den har litt sprekker og imperfeksjoner. Visste du forresten at man i alle persiske tepper vever inn en bitteliten feil. Fordi at det er bare en som er perfekt, og det er Allah. Jeg synes det er en interessant dimensjon hva gjelder det perfekte vs det ikke-perfekte. Ha en fortreffelig mandag med denne fine platen med Brownie.Og forresten så holder den seg i fryseren, så hvorfor ikke bake en dobbel porsjon?

Her har du oppskriften(den er forøvrig inspirert av en av mine favoritt-konditorer; David Lebovitz.)

2 plater mørk sjokolade(denne gangen mikset jeg Valrhona 70 % med Freia Dronning sjokolade)

80 gram smør

2 egg

150 g sukker

1  1/2 ss kakao

3 ss maizenamel

Gode 100 gram mandler eller andre nøtter du liker

1/3 ts salt

Smelt sjokoladen og smøret på veldig lav varme. Ta det av varmen og rør inn sukkeret ed raske bevegelser. Sett litt til side og forsikre deg om at blandinegn IKKE ER FOR VARM! Når du har gjort det rører du inn egg ett av gangen. Sikt deretter inn kakao og maizena og en klype salt dersom du bruker det. Rør med raske bevegelser til deigen er ikke-kornete. Så hakker du mandler og rører inn i deigen. Smør en form og legg i bakepapir. Denne kaken funker topp i en liten aluminiumsform eller stekeform(ikke ildfast) har du ikke det bruk en vanlig springform. Stek på 180 grader i ca 30 min- midt i ovnen. Sjekk med en stekepinne rett før du tror den er ferdig. Dersom du mot formodning får en kake som er litt smuldrete er det fordi du ikke har rørt deigen godt nok. Ikke fortvil- da tar du og brekker brownien over litt god vaniljeis istedet.! Er du ny på denne bloggen kan du like csangolicious på facebook, eller du kan kikke på høyre sidebar og bli en av bloggens følgere. Velkommen skal du være!

Sett ovnen på 180 grader, putt i de nøttene du ønsker å bruke i en ildfast form, rist dem i ca 15 minutter, ta dem ut- sett dem til side til du skal hakke dem i deigen.

Finn frem litt god sjokolade. Tips: Jeg har alltid en del plater i kjøleskapet, da kan du alltid bake noe digg.

smør i en kjele, sett varmen på lavt og..

Smelt smør og sjokolade i en kjele på lav varme. Varmen skal holdes lav hvis ikke brenner du smøret og sjokoladen blir bitter, det vil vi ikke!

Når smør og sjokolademassen har smeltet tar du det av platen og så rører du inn sukkeret. Pass på at massen IKKE er varm for nå skal du oppi med egg.

Rør inn ett og ett egg. Se på de vakre fargene mot hverandre!

sikt kakao sammen med..

Maizenamel og..

Rør slik at alle «klumper» forvinner i deigen ca 1 og 1/2 minutt

Hakk mandler og rør inn i deigen.

En god capuccino kan umulig bli feil til dette..

Ja, hva kan jeg si? Verdens beste brownie!

Reklamer

60 thoughts on “Beste brownie i byen: Seig, søt og fullstappet med deilig sjokolade.

 1. Dette ser så godt ut at jeg har letet fram alt jeg trenger og er klar til å starte, men lurer på hva du mener m liten når d gjelder størrelse på stekeform? 20×30 eller ø 22-24?
  Klarer alltid steke brownies f lenge, noen gode tips f når nok er nok?
  Gleder meg til å ta fatt på resten av bloggen din , har hørt så mye bra om den 🙂

 2. Kjære Monica, takket være deg har det til tross for den elendige oslo-sommeren vært solskinn på kjøkkenet mitt i hele sommer. Jeg ELSKER oppskriftene dine og tipser alle jeg kjenner om din fantastiske csangolicious.com… Har prøvd en rekke retter – nå står brownies utvilsomt for tur! Klem fra Liv 🙂

  • Hei søte Liv! Tusen takk, så hyggelig å høre det fra akuurat deg, su er jo en kløpper på kjøkkenet selv har jeg hørt! Brownien var veldig god, og ser du på kommentarfeltet lenger nede så var det en som testet ut å rive litt hvit sjokolade over. Sikkert ikke dumt det heller!

 3. Hei! Er det mulig og kutte ut nøtter eller mandler? Eller må jeg erstatte de med noe for at ikke deigen skal blir for bløt eller noe? 🙂 Tenkte og prøve oppskriften, da det såg himmelsk godt ut 🙂

 4. Dette blir spennende 😀 Deigen smakte godt ihvertfall.. Mulig jeg hadde litt for mye varme på plata når jeg smeltet smør og sjokolade, var litt beisk smak, men ikke mye..

  • Det er jeg usikker på Gro, men jeg frykter at potetmelet er litt for stivelsesholdig til at det fungerer like godt.Men som du vet: god mat blir til av eksperimenter. Så du kan jo forsøke!

 5. Hei!! Nå står jeg å lager kaka «di»! Men hvor i ovnen skal den stå? Kanskje jeg har oversett at du har skrevet det,men..Håper på svar 🙂 Namnamnam!!!

 6. Hei!
  Jeg tenkte å prøve denne oppskriften i morgen, og gleder meg!!! Men du skriver 2 plater sjokolade. Er det da 100gr plater du bruker? 🙂 Man kan jo aldri få for mye sjokolade, men det er jo greit å ha det riktig!!

 7. Nå står brownien til avkjøling, skal servere den idag i bursdagen til min yngste datter. Den vil garantert glede den ene søsteren min som ikke tåler gluten, men som elsker kaker. Har du tips til andre glutenfrie kaker og bakverk? Ble tipset om bloggen din av min andre søster over en god bit av kanelbrødet ditt igår. Ser frem til å følge bloggen din videre, har blinket meg ut flere av oppskriftene dine jeg skal teste.

 8. Nå har jeg bakt denne fantastiske browniesen 2 ganger (i liten langpanne 20x30cm) og jeg kjenner jeg får abstinenser av at det allerede er tomt. Siste gangen puttet jeg i litt solsikkekjerner i stedet for nøtter (allergi) og det ble en deilig avveksling som skal gjøres flere ganger.
  Har delt den med flere av venninnene mine som også syns den er helt utmerket når man har lyst på sjokolade, og når har man ikke det?
  1000 takk for at du delte oppskriften på min nye favorittkake!

  • Oj, Cathrine så hyggelig å høre. Brownien er virkelig helt enestående. Dessuten er den ikke vanskelig å lage. Hadde den med på jobben her om dagen og ALT gikk ned!

 9. Hei
  Sitter å ser på reprise hvor du lager brownies. Denne MÅ jeg bare prøve.
  I oppskriften står det «smør» er det da meieri-smør eller margarin?
  Er forresten nå følger av din blogg. Gleder meg til å prøve oppskriftene dine 🙂

 10. Hei 🙂 Det er herved bestemt i dette øyeblikk at denne kaken skal lages til helga! Den ser helt nydelig ut og som en bonus er den vel glutenfri? Da kan jeg be en gjest med cøliaki på kake og kaffe. (Så ikke jeg spiser hele kaken selv 😉
  Helt ny her inne på bloggen din etter at jeg så deg på Ettermiddagen, her skal det utforskes og hermes!
  Marianne

  • Hei Marianne. Den er glutenfri, så det skulle gå fint. Kaken er som du skjønte helt fantastisk. Lykke til med bakingen!

 11. Hei! Sikkert et dumt spørsmål. Men det står at kaken er best dagen etter. Oppbevares den i romtemperatur eller i kjøleskap? Skal lage dette i kveld, for i morgen er det klubb med venninner 🙂

 12. Tilbaketråkk: Brownie som vist på TV2 – helt nydelig « Elisabeth Torp

 13. Lagde denne kaken i dag og den var utrolig god. Har skrevet et lite blogginnlegg selv om det, og linket til deg, så du må gjerne ta en titt innom bloggen min også hvis du ønsker det. 🙂
  Den var enkel å lage og herlig på smak. Takk for super oppskrift. 🙂

 14. Hei Monica,

  Her er enda en person som har prøvd oppskriften og mener at den er veldig bra! Takk for den!
  En ting jeg gjorde i forhold til oppskriften var å stekke litt nøttene før jeg malte dem (jeg brukte valnøtter). Nøttene må kjøles ned etter steking, før man bruker dem. (Dette er et triks jeg lærte fra farmor.)

  Jeg har 2 spørsmål:
  1. Hvor lenge tror du at denne kaken holder seg i kjøleskap dersom man trenger å lage den i forkant?
  2. Du skriver i oppskriften: «Sjekk med en stekepinne rett før du tror den er ferdig.». Jeg har valgt å ha en hardere konsistens inn i kaken. Er dette «riktig»? Kanskje dumt spørsmål…

  Takker,
  Olivia

  • Ingen spørsmål er dumme, det er slik man blir klok. Jeg skal innrømme at kaken aldri har holdt seg i kjøleskapet hos meg, fordi alt blir spist opp med en gang. Skal du ha gjester anbefaler jeg deg å lage kaken på morgenen og servere på kvelden.Men jeg tror at kaken holder seg finfint i kjøleskap et par dager- men dynes da du ksal ta den ut en stund før servering slik at den ikke serveres kald.
   Når det gjelder stekepinne så bruker jeg en tynn trepinne eller en fyrstikk for å sjekke om deigen fester seg, akkurat med deigen så ønsker jeg at det skal sitte deig igjen- dette er jo motsatt av det man vaneligvis ønsker med kaker.
   Håper dette hjalp.
   Hilsen

   Monica

 15. Du har rett – uten tvil verdens beste brownie! Tusen takk for oppskrift! Jeg satte den i fryseren i et par timer, da falt den litt sammen og ble enda mer «kompakt» – nydelig! 🙂

 16. Helt konge er denne brownie. Kjempegod med en blanding av mandler og valnøtter synes jeg da! Tusen takk for den fine oppskriften,den skal serveres flere ganger i flere år :))) deilig…. Hmmm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s