En salat med serrano, camembert og søtsalte valnøtter. Og hva Nicole Kidman fortalte meg før jeg spiste den.

Den største nyheten i denne ukens sladderpresse var at Tom Cruise og Katie Holmes skal gå fra hverandre. Det er ikke min jobb å spekulere i hvorfor, men skal vi se på hva som skjedde Tom Cruises forrige kone, Nicole Kidman så  skal kanskje Holmes være glad for skilsmissen: Kidmans karriere skjøt virkelig  fart, hun ble en mer interessant skuespiller, valgte modigere roller; og som Nicole selv sa på The Oprah Winfrey show en stund etter skilsmissen: I can start wearing high heels again… Nå skal jeg ikke banne på at det samme skjer med Katie Holmes, men følger hun i Kidmans fotspor er det håp. Jeg intervjuet Nicole Kidman et halvt døgn  etter at jeg og en god kollega  ble dratt med på bar av en gjeng lystige norske skuespillere. Ikke det at hverken jeg eller min kollega K måtte tvinges, men vi visste at vi måtte være på beina kl 7 dagen etterpå for å forberede oss på å intervjue Nicole dagen etterpå. Og det var vi 6.30 piper det inn en melding fra K på telefonen min:- mulig gin for en euro glasset føltes bra inatt, men akkurat nå føles det ikke slik. Jeg rullet ut av sengen og skjønte at en kald dusj var det eneste som ville hjelpe. En time senere står jeg på Four seasons hotell i Berlin og er klar for å intervjue Nicole( hun var i byen for å snakke om sin film «The Hours» hvor hun spiller Virginia Woolf), men ikke helt klar for å møte verden. Jeg trengte mat. På eksklusive hotell pleier de å ha være raske med matleveransen, men ikke denne gangen så jeg blir sittende og vente og vente. Jeg skjønner at jeg kommer til å gå inn til Nicole med rumlende mage. Pluselig er det min tur, den australske skuespilleren sitter og ser ut som hun er flere meter lang. Hun har et slapt håndtrykk, men ser så tiltalende ut at jeg tilgir henne alt. I det jeg trekker pusten sier hun:- You know whats the best part with staying at luxury hotels? Jeg rister på hodet og ber til høyere makter om at magen min ikke skal rumle.-You can jump on the beds, and you feel like a kid again! Nicole smilte, isen var brutt og magen min sa ikke pip engang. Intervjuet gikk strålende. Da jeg kom ut fra intervjuet stod det en servitør klar : Your salad is ready. Det var den lekreste salaten jeg har sett noen gang. Alt gikk ned, og ginglassene fra dagen før var plutselig ikke der lenger.  Det er litt prepping, men jeg lover det er verd det. Både nøttene og den grillede paprikaen kan du lage i store porsjoner og bruke en annen gang.Her er slik jeg husker salaten:

Du trenger

1 hjertesalat

1 neve ruccola

Noen cherrytomater

4 -5 skiver serrano eller parmaskinke pr hode

4-5 skiver camembert

Grillet paprika:

1 paprika pr hode

salt/pepper/olje

crunchy nøtter:

1  god neve valnøtter

1 dl sukker  og flaksalt

Lag først en dressing- vinaigrette  av 1 ss dijonsennep, 2 ts honning, 1 ss hvitviseddik og 1 til halvannen dl olivenolje. Pisk sammen sennep,honning og hvitvinseddik, tilsett olivenolje i en tynn stråle. Salte og pepre etter smak(dersom du er hardcore på hvitløken kan du knuse ett fedd og blande i vinaigretten). Sett dressingen kaldt. Begynn  så med paprikaen: Sett ovnen på 250 grader legg et matpapir på stekebrett skjær ut stilk og kjerner av paprikaen. Inn i ovnen ca 20-25 minutter til de er brent utenpå. Legg dem i en bolle ca ti minutter legg på et lokk. Etter ti minutter kan du skrelle av skinnet på paprikaen strø over salt/pepper og olje sett til side. Så lager du nøttene finn frem en stekepanne og tørrsteke nøttene i 4-5 minutter- ta nøttene ut. oppi med sukkeret som du rører i med tresleiv til det smelter. Oppi med nøttene igjen. Hell massen ut på et bakepapir og strø flaksalt over. Denne massen er kokvarm, pass på at ingen brenner seg. Når massen er stivnet knuser du den med en hammmer eller for hånd. Legg salat ut på en fin tallerken, på med grillet paprika som du har skåret i strimler, skinke, camembert, cherrytomater og legg valnøttene lekkert på. Vinaigrette før servering. Voila!

Paprika på et stekebrett inn i ovn på 250-270 grader.

Paprika legges i en bolle med lokk på etter ti minutter kan du plukke bort skinnet og få fine paprikafileter.

Rist valnøtter og ta ut så skal du ha ..

Sukker i pannen rør rundt med tresleiv til sukkerkrystallene har blitt til…

Flytende sukker- pass på dette er varmt!

Rør inn valnøtter, hell på et bakepapir strø over flaksalt sett tilside.

Salat!

Nydelig serrano, denne er fra Fromageriet i Oslo.

Nå henter du tomater, camembert , nøtter og vinaigrette

En veldig god salat!

Reklamer

16 thoughts on “En salat med serrano, camembert og søtsalte valnøtter. Og hva Nicole Kidman fortalte meg før jeg spiste den.

 1. I morgen! Har ikke like velfylte lagre som Csangolicious, derfor ikke øyeblikkelig. Dette ser digg ut, mmmm. Takk for nye måter å bruke den gode, svidde paprikaen på 😉

 2. Åh, dette skal definitivt bli neste ukes kveldsmat. Elsker grillet paprika, og kombinasjonen camembert, serrano og karamelliserte salte nøtter hørtes himmelsk ut. Tusen takk for nok et inspirerende innlegg!

  • Susanne, denne tror jeg du skal bli fornøyd med. Som jeg nevnte i innlegget er det litt prepping, men lager du feks en stor porsjon med grillet paprika, kan du mikse dem sammen til paprikasuppen jeg også har oppskrift til på bloggen. Salaten er verd den investerte tiden!

 3. Åååh kan ikke dere komme ned å lage litt beachfood til oss her i Marbella, jeg blir så feriealtforflytende….
  Klem

 4. I går kveld ble det middag for barn og svigerbarn, mor lager monica-mat: Papirkasuppen, Nicole Kidman-salaten, gulrotsalaten og en rask fersk pasta med basilikum, cherrytomater, salt og pepper. Søstrene Dub-sjokoladekake til dessert. Gjett om jeg fikk ros! Nydelig mat, bringer herved alle komplimenter videre. Datter sukket, denne salaten kan jeg få på bursdagen min! Og forresten, kaken også:) Takk, Monica for gode oppskrifter og artige innlegg. Dette ble en superkveld.

  • Utrolig hyggelig å høre Turid! Hvis du fikk tatt noen bilder av maten så er du velkommen til å publisere den på Facebook siden min alternativt csangolicious sin Facebook side! Fortsatt god sommer!

 5. Fikk ikke tatt noen bilder, hadde mer enn nok med å time alt sammen, en frisøravtale blandet seg inn. Men, jeg kommer helt sikkert til å lage mer «Monica-Mat», så da skal jeg ha X10’en klar!

 6. Stor suksess på venninnelunch! Jeg laget en litt stor porsjon med de saltsøte valnøttene, så jeg hadde en del til overs. Halvtinte en god vaniljeis, rørte inn resten av nøttene og satt i frysen igjen. Serverte med litt mørk sjokoladesaus – vanvittig godt!

 7. ok, jeg gir meg over. Dette er bare en helt super salat. Tar litt tid å lage men det er den absolutt verdt. Har laget den fire ganger og skal definitivt fortsette med å lage den. En klassiker spør du meg:) Takk for fantastisk blogg og masse med inspirasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s