Helgelunsj? Rå laksesalat med rød grapefrukt, appelsin og honning.

Lakse-love!

Jeg skal ikke gå inn i noen diskusjoner om oppdrettslaks. Men jeg kan  konstatere at etter at salmalaks ble lett tilgjengelig i butikker så har mitt fiskekonsum økt. Jeg spiser den ofte rå : skåret tynt med litt soyasaus og ingefær ved siden av. Denne salaten kom til etter at jeg hadde hugget innpå en kvart kilo sashimi og lurte på hva jeg kunne lage av resten litt senere på dagen.I salaten  brukte  jeg en småbladet som heter Feldsalat. Beregn ca 150 g fisk pr person, jeg brukte ikke salma denne gangen men et tilsvarende produkt fra Frøya.

2 appelsiner (1 til salat en til dressingen)

1 rød grapefrukt(juster opp grønnsaks og fruktmengde etter antall som skal spise, det du ikke spiser opp tar du til kveldsmat)

Til dressingen: 5-6 appelsinfileter 4-5 ss god olivenolje, 1 ss honning, salt, pepper dersom du synes du trenger litt mer tilsett friskpresset apperlsinjuice og litt vann for å øke mengden dressing. Begynn med appelsin og grapefiletene: Skjær bort skallet slik at det hvite på frukten er borte. Kikk på frukten da skal du se at det er markert hvor båtene ligger. Før så en skarp kniv inn mellom båtene og filetene materialiserer seg. Dersom du ikke synes dette var en god forklaring- google appelsin filet så er det mange som har gjort dette før! Legg så ut salaten på en tallerken. Skjær fisken i tynne tynne skiver og sett den kaldt mens du lager dressingen: Ta en filetert appelsin og mos appelsinkjøttet med en gaffel, tilsett salt, pepper , honning og  olje. synes du at konsistensen ikke blir glatt nok så bruker du en stavmikser.  Finn frem salaten igjen, legg over fisken og fileten av appelsin og rød grapefrukt og server. Dette ble utrolig godt. Dersom du ønsker litt mer mat i salaten kan jeg forestille meg at et par kalde nypoteter og noen salte kapers med stilk kan være god match! God helg- håper det blir en fin en!

Feld-salat heter denne grønne her.

Dette er starten på fileteringsprosessen, der du hvordan båten er tydelig markert? Her fører du inn en kniv.

Superfine appelsinfileter!

Dette er til dressingen. appelsinfileter moses sammen med olje, salt pepper og..

En god honning, hvis du synes konsistensen på dressingen ikke blir slett nok bruk en stavmikser.

Finn frem laks, skjær i tynn-tynne skiver

Nei- se hva jeg fant?

Blir aldri feil!

Bonne weekend!

Reklamer

One thought on “Helgelunsj? Rå laksesalat med rød grapefrukt, appelsin og honning.

  1. haha, så morsom du er! 🙂 Som finner fram en vinflaske midt under forberedelsene, hihi.

    Kanskje du skal ha et eget innlegg om viner du har kjøpt inn, hva slags viner som falt i smak hos DEG, og så videre:) Hvis du har noen tomme vinflasker stående, så ta bilde av dem, og fortell litt om smaken, tørr/halvtørr, priser og slikt?

    Hvis du selv vil det, mener jeg 🙂 Elsker humoren i bloggen din, og de fine forklaringene dine, men det har jeg vel sagt allerede . . . 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s