Herlig gazpacho av paprika,tomat og rødbet. Og hvordan jeg nesten ble hippie.

Knallgod gazpacho med hippie-opphav.

Jeg har noen hemmeligheter på lur. En av dem er at jeg har vært hippie. Eller dvs så tett på fenomenet som man kan komme når man er et par og tjue år akkurat hatt erhvervet seg en grad på universitetet og er mer enn normalt klar for å få en pause fra undervisning. Noen reiser jorda rundt, jeg dro til Midt-Østen. På denne tiden hadde både jeg og min beste venninne som tidligere haddde bosted på Oslos beste vestkant en alvorlig hangup på musikere. Hadde de langt krøllete hår sånn omtrent til livet og en etnisk skjorte i skapet var vi solgt. Det var hun som begynte- hun fant seg en musiker som hadde seriøst mange talenter. Jeg kikket litt rundt, og da jeg stod og dyttet igang bilen til han ene på vei til en konsert hanket vi også opp. Festlighetene varte vel ett års tid, da kom mikrobiologen(min far) ned på visitt, og reiste tilbake med bekymringsrynke i pannen. Uten å si det helt eksplisitt skjønte han ikke hva jeg tullet rundt med trommer og smykke-esker når jeg hadde 5 års universitet i bagasjen. Jeg tok til vettet like etter og  fant ut av  at det var på tide å legge trommer og etniske smykker på hylla og vende nesa hjem igjen. Det var uten tvil dyktige musikere alle sammen, men lønningene de fikk tatt ut var ikke så store.  Undertegnede (og iogforseg musikeren) levde på stramme budsjett. Det gikk fint, vi ble kreative. Jeg lærte uansett masse:  disse gutta var verdensmestere i å lage VELDIG god mat for et minimum av kroner. Så da sola stekte på 40 varmegrader var det denne tomat/paprika og rødbetsgazpachoen vi overlevde på. Jeg har ikke prøvd det, men kan godt forestille meg at denne suppa også kan spises varm. Da hadde jeg lurt inn litt grønnsaks eller kyllingkraft. Og til en evt varm versjon så hadde jeg droppet agurken. Have fun! Den øverste varianten har jeg strødd på nigellafrø, funker fint uten også!

Til hippie-gazpachoen,  raus forrett 4 personer behøver du

2 rødbeter

4 tomater

1 agurk

2 røde paprika

2 fedd hvitløk

salt/pepper

1/2 rødløk

4 ss eplesidereddik

2-3 dl vann- se det litt an.

Den enkleste måten å gjøre det på er å kutte opp alle grønnsakene legge de i en plastikkpose og putte de i fryseren. Da er suppen laget på 5 minutter når du har hatt de i blenderen.

Løk og agurk i biter

Tomat og paprika i biter

Skrell noen rødbeter og kutt opp og…

Pass på så du ikke skjærer fingrene dine, pst dette er bare rødbetjuice..

Alle grønnsakene i en pose som du putter i fryseren i et par timer

wannabe hippie csangolicious..

Oppi en blender med alt sammen med…

olivenolje, eplesider og vann og vips!

Supergazpacho klar!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s