Slik imponerer du på 17 mai brunch: Saftig vannmelon med søtt, sprøtt og salt..

Herlighet så godt!

Hver sommer mens jeg var liten  tilbragte jeg  i nærheten av Budapest. Tidlig hver morgen pleide Mikrobiologen(min far) å sette seg i en leid Lada(nei det var ikke nostalgi,  eller østblokkhengivenhet, men inntil jernteppet falt så var det den eneste bilen som fantes å oppdrive i Ungarn) så stappet han meg og søsteren min inn i bilen for å handle innn frokost. Siden jeg er mer B-menneske enn mikrobiologen lå jeg og sov den lille kilometeren til den nærmeste butikken, mens søsteren min satt med foldede hender og ba til høyere makter om at hun kanskje skulle få is til frokost. Bønnene hennes ble ikke hørt, men derimot så pleide vi alltid å dra med oss noen svære vannmeloner hjem fra den lokale frukthandleren. De veide lett 6-7 kilo og var fulle av saft. Nest etter is var dette det aller beste vi visste om. Vi ble plassert i badekaret med en svær melonbit i hver hånd, og vi spiste til det var tomt. Og tomt ble det hver dag. Så neste morgen var det inn i Ladaen igjen,Mikrobiologen, jeg sovende og søster med foldede hender. Og en ny melon materialiserte seg. Her er min hyllest til vannmelonen, og det er SÅ vannvittig godt ! Tipper dette kommer til å bli en vinner på morgendagens frokost og brunchbord, og best av alt: Du mekker det på 5 minutter.

Du trenger

Fin rød vannmelon

Fetaost- jeg brukte arlas standard firkant

solsikkefrø

pistasjnøtter

flaksalt

honning.

Først: Rist solsikkekjerner i en tørr panne til de blir gyldne. Ta dem av pannen og dryss over litt flaksalt. Skjær vannmelon ut på et fat. hakk noen pistasjnøtter og smuldre opp fetaost. Smuldre fetaost over vannmelonskiver, når solsikkekjerner er kalde tar du dem, hakkede pistasjnøtter og en god flytende honning over. Spis med kniv og gaffel. Happy celebration!

Saftig vannmelon

Deilig fetaost..

Ristede solsikkekjerner -bruk gjerne og pistasjnøtter det gir fin farge og god smak

NAM!

 

Litt ekstra salt på melon er godt!

Festen er klar!

Reklamer

4 thoughts on “Slik imponerer du på 17 mai brunch: Saftig vannmelon med søtt, sprøtt og salt..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s