Søstrene Dubs fabelaktige sjokoladekake…

nam.com

Matriarken(min mor) har to søstre. Fra tid til annen er denne buketten samlet på et brett og da er det en del fasiliteter som normalt sett skal være inntakt: Tre senger, sentral location og  det aller viktigste: det bør ligge restauranter som serverer rause porsjoner med mat i nærheten. Men det aller viktigste er nærheten til et konditori.Derfor liker de godt å reise til Budapest, der kan nemlig alle kravene over bli innfridd lett.. I Budapest er det ikke mulig å gå ut på gaten uten å støte på et konditori. Og ennå bedre er  det at er åpne fra tidlig om morgenen. I sentral og Syd-Europa er det ikke uvanlig å spise søte saket til frokost. De fleste har vel spist pain chocolat eller en croissant med litt godt aprikossyltetøy? Søstrenes dag i Budapest begynner tidlig, og etter frokost begir de seg ut på tur i byens vakre gater, gjerne for å shoppe, og de går heller ikke av veien  for å gjøre et kupp på et av de lokale markedene. Rundt lunsjtider er de slitne, for da har de lett travet en mil. Da setter seg ned bestiller lunsj, men det er ikke lunsjen de har sett mest frem til.  Det er nemlig sesjonen som foregår etterpå. Jeg må denne gangen ty til engelsk for å finn et uttrykk som er dekkende. Det heter rett og slett «cake-spotting». Denne aktiviteten foregår slik: Du prikker inn de tre beste konditoriene i en kilometers omkrets, sørg for at konditoriet har store vindusflater slik at du kan se inn. Sett nesa tett mot vinduet der kakene er utstilt og pek på kakene. Deretter så må du si høyt «NAM» klappe litt i hendene, se bort på en av de andre søstrene Dub og høyt si- «oj se på den der!». Så må du mens du kikker på kakene diskutere med søstrene om du skal inn på konditoriet eller ikke. Dette må ta ca 10 minutter. Samtidig som du gjør dette så må du se nøye på hva de andre gjestene får samtidig som du sier at «den skal jeg ha..» Hva slags god kake andre spiser er om mulig ennå viktigere enn den søstrene Dub selv skal ha. Når du er ferdig utendørs sikter du deg inn mot det store målet innendørs. Da stiller du deg foran den store glassmonteren i selve lokalet og med bestemt stemme så sier du «den!» Men egentlig så mener du at du skal ha den, den og den! Så setter du deg ned og venter på service- og den bør komme fort eller så får du høre det fra en av søstrene Dub. Når de har smakt på første biten begynner jobben med å dissekere innholdet- den prosessen tar ikke så lang tid. Veldig ofte synes de at kakene er sånn akkurat passe fordi at de lager bedre kaker selv. Og de har rett , de er nemlig  glimrende kokker og kakebakere alle tre. Denne kaken er en kombinasjon av de ingrediensene damene liker best. Og min lille hyllest til dem. Litt er lånt fra Nigella, resten har blitt til på veien. Jeg har bakt denne kaken i mange år, og den går aldri feil. Noen ganger bytter jeg på kremen, da visper jeg kremfløte og rører den ut med en plate smeltet mørk sjokolade som jeg legger oppå kaken før servering. Skal jeg ha gjester lager jeg denne kaken på morgenen, så har jeg minimalt å tenke på når kvelden kommer.

Kaken

2 plater mørk sjokolade minimum 70 % kakaoinnhold

150 g smør

7 egg

250 gram melis eller tilsvarende mengde sukker som du gir en runde i blenderen

80 g hvetemel

Litt fersk vaniljestang(kan utelates)

gjør slik: smelt smøret over lav varme og tilsett sjokoladen. I en annen bolle mikser du egg og sukker til eggedosis. visp inn hvetemel og vaniljekorn. Når smør og sjokoladeblandingen har avkjølt seg (pass på at den er ca romtemperert) tar du og vender den forsiktig inn i eggedosisen. Stekes i en rund springform som du har smørt med nøytral olje eller usaltet smør.Settes inn i ovn på 180 grader. Stek på 180 grader midterste rille i ca 35-40 min. Den kommer til å få noen sprekker- det er bare fint!

Krem

150 gram mørk sjokolade smeltes rør inn melis til den blir tykk- nå kan den bli litt klumpete- da gjør du dette: brygg en kopp espresso-finn frem miksmaster og miks til den blir glatt. Hvis du tvinger meg til å velge så tror jeg faktisk at kremen over jeg har nevnt som lages av kremfløte og smeltet sjokolade er den mest sofistikerte(les beste) men melis glasuren er den som gjør seg best på bilde!

sukker som får en runde i blenderen før jeg skal lage eggedosis av den

Ingeting er gøyere enn å smake på eggedosis-barndomsassosiasjoner i en kakebolle!

smør og sjokoblandingen i eggedosisen, husk at blandingen må ha ca romtemperatur før du blander dem.

kakedeig som venter på å bli kake

Ikke bry deg om at det ikke er perfekt, perfeksjon er ikke interessant i dette tilfelllet.

Kake venter på krem.

Kast deg ut i det! Denne kaken kan du også lage!

Digg inn- og nyt!

Reklamer

14 thoughts on “Søstrene Dubs fabelaktige sjokoladekake…

  1. Hei Digger bloggen din. Men jeg tror det er litt skrivefeil som er sneket seg inn, Du skriver under gjøre slik: «Når smør og sjokoladeblandingen har avkjølt seg (pass på at den er ca romtemperert) tar du og vender den forsiktig inn smør og sjokoladeblandingen.» du mener vel at den skal forsiktig inn i eggedosisen?

    Ellers takk for at du deler flotte oppskrifter og koselige historier.

  2. Hei!
    Flott blogg med masse fine oppskrifter! Skal lage en kake til en dåp, og kom over denne. Når du lager glasuren i kremfløte/sjokolade-varianten, pisker du krem av fløten eller blandes den bare rett oppi den smeltede sjokoladen?
    Hvilken funskjon på stekeovnen anbefaler du, varmluft eller vanlig over- og undervarme?
    Takk for svar 🙂

    • Pisker kremfløte først så smelter jeg 1 plate sjokolade på lav varme og vender inn i kremfløten. Anbefaler vanlig over og undervaraame, jeg bruker aldri varmluft på bakverk da jeg synes det lett kan bli tørt. Lykke til!

  3. Flott blogg med masse fine oppskrifter! Skal lage en kake til en dåp, og kom over denne. Når du lager glasuren i kremfløte/sjokolade-varianten, pisker du krem av fløten eller blandes den bare rett oppi den smeltede sjokoladen?
    Hvilken funskjon på stekeovnen anbefaler du, varmluft eller vanlig over- og undervarme?
    Takk for svar 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s